we transfer nedir? - Firma Gezgini - firmagezgini.com
we transfer nedir?

we transfer nedir?

Günümüzde bilişim sektöründe yaşanan gelişmelerle birlikte kişisel bilgisayar ve internet kullanımı gittikçe artıyor. Herkesin erişebileceği konuma gelen internet, kullanıcı sayısı arttıkça bazı ihtiyaçlar da ortaya çıkmaya başlıyor.  Bu ihtiyaçlardan en önemlilerinden olan dosya transferi işlemleri, hemen hemen birçok kullanıcının günlük hayatta sık sık kullandığı işlemlerin başında geliyor. Dosya transferlerinde yaşanan en büyük sorunlar, transfer edilecek dosyaların büyük boyutlu olmasından kaynaklanıyor. Zira mail uygulamaları, dosya transferi özelliği sunuyor. Ancak mail uygulamaları, büyük boyutlu dosyaları kabul etmeyebiliyor. Yani gönderebileceğiniz data boyutuna sınırlandırma getirebiliyor. Ya da bu dosyaların karşıya yüklenmesi çok uzun süreler alabiliyor.

Dosya aktarmak için  diğer bir seçenek olan USB bellekler ya da harici diskler ise uzakta olan birinin ihtiyacı olan bir dosyayı transfer edebilmek için işinize yaramayabiliyor.  Bu nedenle kullanıcıların bu ihtiyaçlarına karşılık bazı uygulamalar geliştiriliyor. Bu tarz uygulamaların geliştirilmesi sayesinde fiziksel donanımların kullanımı yavaş yavaş tarihe karışıyor. Kullanıcılar sahip oldukları CD, USB bellek, hard disk gibi harici dosya depolama araçları yerine veri taşıma ve transfer işlemini daha kolay ve ergonomik bir şekilde gerçekleştirebilecekleri seçenekleri tercih ediyorlar. Buna istinaden geliştirilen sistemler ile internet aracılığı ile bu ihtiyaçlar karşılanıyor. Günümüzde kullanıcılar veri transferi ihtiyaçları için mobil cihazlarından ya da bilgisayarlarından transfer uygulamaları ile kolayca içerik paylaşımı yapabiliyor. İçerik paylaşımı konusunda hızlı, kolay ve güvenilir bir hizmet sunan Wetransfer, kullanıcılara büyük kolaylıklar sunuyor.

 

Wetransfer Plus Nedir?

Wetransfer uygulamasının ücretli sürümü olan Wetransfer Plus, sık sık dosya transferi işlemi yapanlar için daha mantıklı olabilir. Wetransfer Plus seçeneği ile kullanıcılara ayrıca 100 GB’lık bir bulut depolama hizmeti de sunuluyor. Bu sayede içeriklerinizi burada yedekleyebilir ve hem cihazınızın belleğinde yer açabilir, hem de içeriklerinizi güvende tutabilirsiniz. Bulut üzerinden istediğiniz zaman içeriklerinize erişme ve transfer işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Wetransfer Plus seçeneğini kullanabilmek için aylık periyotlarla 12 dolar (Amerikan Doları) ödemesi yapmanız gerekiyor. Ayrıca Wetransfer Plus seçeneğinde kullanıcıların tek seferde transfer edebileceği içerik boyutu 20 GB olarak sunuluyor. Wetransfer Plus ile uygulamanızı kişiselleştirmenize de imkan sağlanıyor. Ancak bu uygulama ile yaptığınız transfer işlemlerinin karşı taraf tarafından 1 haftaya kadar indirilmesi gerekiyor. Çünkü 1 hafta sonunda sistem tarafından otomatik olarak dosyalar siliniyor. Ayrıca transfer edilen içeriğin ulaştığı kişiye gönderilen indirme bağlantısı, başkaları tarafından da kullanılarak indirilebilir. Yani tek bir indirme linki ile birden fazla kişinin içeriğe ulaşması sağlanabilir. Ancak transfer edeceğiniz dosyalarınızın gizlilik derecesi yüksek ise bu konuda dikkatli olmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir